MantisBT - WTW
Wyświetl szczegóły problemu
0002184WTW[Wszystkie projekty] Generalpubliczny2015-03-15 13:342016-01-27 09:21
Kcurek 
Kaworu 
pilnybłąd krytycznyzawsze
rozwiązanypoprawiony 
x86XP SP3
0002184: Stabilna 1.6 nie uruchamia się
Witam.
Stabilka 1.6 okazała się jednak mocno niestabilna. Pomijając wywałkę wtyczek, co gdzieś tam na forum opisano, pod XP SP3 (Home, jeśli to ma znaczenie) nawet się nie uruchomiła. Co się stało? Siedziałem na stabilnej 1.4, dostałem okno aktualizacji, kliknąłem "uaktualnij". Aktualizacja wywaliła się w ten sposób: http://i60.tinypic.com/213kgvn.jpg [^] po czym pobrałem instalator ze strony, spróbowałem ręcznie stawiać program, instalacja niby przeszła, próba uruchomienia zwróciła to, co widać na załączonym zrzucie.
1. Mieć postawiony Win XP SP3.
2. Spróbować uruchomić 1.6.
3. Dostać błąd braku punktu wejścia procedury.
Przy okazji nerw mnie bierze, bo nie mam skype, bo instalacja przechodzi, owszem, ale potem w opcjach widzę błąd, bo nie ma jakiejś tam procedury... Kaw, proszę, dorzucaj protoSkype do normalnego instalatora, coby była jasność, że w danej wersji WTW jest dostosowana do niej wersja wtyczki...
1.6, crash, stabilka, wtw, xp
png wtw3.PNG (11,287) 2015-03-15 13:34
http://bugtraq.k2t.eu/file_download.php?file_id=466&type=bug
png
Historia zgłoszenia
2015-03-15 13:34KcurekNowe zgłoszenie
2015-03-15 13:34KcurekDodano plik: wtw3.PNG
2015-03-15 13:35KcurekTag dołączony: crash
2015-03-15 13:35KcurekTag dołączony: 1.6
2015-03-15 13:35KcurekTag dołączony: stabilka
2015-03-15 13:35KcurekTag dołączony: wtw
2015-03-15 13:55KcurekDodano komentarz: 0003191
2015-03-15 13:55KcurekTag dołączony: xp
2015-03-19 19:21KcurekDodano komentarz: 0003192
2015-04-14 23:41KaworuDodano komentarz: 0003198
2015-05-01 11:40KcurekDodano komentarz: 0003204
2016-01-27 09:21KaworuStatusnowy => rozwiązany
2016-01-27 09:21KaworuRozwiązanieotwarty => poprawiony
2016-01-27 09:21KaworuPrzypisany do => Kaworu

Komentarze
(0003191)
Kcurek   
2015-03-15 13:55   
A, bo zapomniałem - log z aktualizacji, choć chyba nic nie da: http://etxt.pl/cti [^]
(0003192)
Kcurek   
2015-03-19 19:21   
Ciekawostka historyczna - ostatnia beta sprzed stabilki, czyli 1.5.0.4610 z 12.03, działa prawidłowo. Zatem... no, wypadałoby się cofnąć i wydać stabilną stabilkę asap, bo XP-owcy mogą zacząć uciekać...
(0003198)
Kaworu   
2015-04-14 23:41   
Przy aktualizacji pewnie coś poszło nie tak. Zainstaluj komunikator za pomocą normalnego instalatora, albo jeśli to nie pomoże, usuń aktualną wersję (nie kasując danych profili) i zainstaluj ponownie najnowszą.
(0003204)
Kcurek   
2015-05-01 11:40   
No, wtedy nawet instalacja z normalnego instalatora nie pomogła. Teraz, czyli przy przejściu na 1.8, poszło bez problemów z aktualizatora i działa jak należy. Także chyba jest OK ;)