MantisBT

Wyświetl szczegóły problemu Przejdź do komentarzy ] Historia zgłoszenia ] Drukuj ]
IdentyfikatorProjektKategoriaWidocznośćData zgłoszeniaData modyfikacji
0002116WTW[Wszystkie projekty] Generalpubliczny2014-08-29 21:382014-08-30 20:15
Zgłaszającylucenty 
Przypisany doKaworu 
PriorytetwysokiWażnośćważnyPowtarzalnośćzawsze
StatusrozwiązanyRozwiązaniepoprawiony 
Platformalenovo G500System operacyjnyWindowsWersja systemu8.1
Temat0002116: Po zainstalowaniu aktualizacji wtw nie łączy się z gg
OpisDzisiaj została wykryta i zainstalowana aktualizacja. Po uruchomieniu nowej wersji okazało się, że wtw nie chce się łączyć z gg. Opcje połączenia z gg są niezmienione.
Kroki, by powtórzyć1. Zaktualizuj wtw do najnowszej wersji (2014-08-29)
2. Uruchom nową wersję
3. Ustaw status na dostępny (jeśli nie jest)
rezultat: kolor ikonek pozostaje szary, nie ma komunikatu (dymka) o nawiązaniu połączenia, wiadomości nie są wysyłane
ZnacznikiBrak powiązanych tagów.
Dołączone pliki

- Powiązania

-  Komentarze
(0003080)
Kaworu (administrator)
2014-08-30 18:34

Log z konsoli po odpaleniu komunikatora z parametrem --debug, tylko link do jakiegos pastebin.com poprosze;
(0003081)
lucenty (zgłaszający)
2014-08-30 18:45

http://pastebin.com/HrJ0nwAq [^]
Po ręcznym przełączeniu statusu na "Dostępny" dostałem dodatkowo
http://pastebin.com/isUTDd74 [^]
(0003082)
Kaworu (administrator)
2014-08-30 19:10

https://www.dropbox.com/s/9sow8tx1705ehxy/wtw.7z?dl=0 [^] - podmien sobie exe na ten i podrzuć loga jeszcze raz.
(0003083)
lucenty (zgłaszający)
2014-08-30 19:18

Po uruchomieniu (na pastebin.com źle to opisałem):
http://pastebin.com/a1tX6xWA [^]
Po ręcznym przełączeniu statusu:
http://pastebin.com/C9vLg8XK [^]
(0003084)
Kaworu (administrator)
2014-08-30 19:23

Po uruchomieniu masz ustawiony stan na niedostępny więc nic dziwnego, że się nie łączy. Wystarczy mi częśc po ustawieniu stanu na dowolny poza niedostępnym, tylko ze mi obciąłeś najbardziej interesującą część w tym drugim. ;P
(0003085)
lucenty (zgłaszający)
2014-08-30 19:30
edytowano: 2014-08-30 19:30

Zmieniłem domyślny status w opcjach
http://pastebin.com/U392ddup [^]

(0003086)
Kaworu (administrator)
2014-08-30 19:40

Okej, jakie masz DNSy ustawione w systemie?
(0003087)
Kaworu (administrator)
2014-08-30 19:41

A właściwie, znajdź mnie na gadu/xmpp czymkolwiek w tym rodzaju, będzie szybciej.
(0003088)
Kaworu (administrator)
2014-08-30 19:48

Ewentualnie, podmień https://www.dropbox.com/s/ad7v2z4c6yijcve/libSock.7z?dl=0 [^] i procedura jak ostatnio.
(0003089)
lucenty (zgłaszający)
2014-08-30 20:13

Po konsultacjach i różnej maści operacjach problem został rozwiązany.

- Historia zgłoszenia
Data zmiany Nazwa użytkownika Pole Zmiana
2014-08-29 21:38 lucenty Nowe zgłoszenie
2014-08-30 18:34 Kaworu Dodano komentarz: 0003080
2014-08-30 18:45 lucenty Dodano komentarz: 0003081
2014-08-30 19:10 Kaworu Dodano komentarz: 0003082
2014-08-30 19:18 lucenty Dodano komentarz: 0003083
2014-08-30 19:23 Kaworu Dodano komentarz: 0003084
2014-08-30 19:30 lucenty Dodano komentarz: 0003085
2014-08-30 19:30 lucenty Edytowano komentarz: 0003085 Wyświetl wersje
2014-08-30 19:40 Kaworu Dodano komentarz: 0003086
2014-08-30 19:41 Kaworu Dodano komentarz: 0003087
2014-08-30 19:48 Kaworu Dodano komentarz: 0003088
2014-08-30 20:13 lucenty Dodano komentarz: 0003089
2014-08-30 20:15 Kaworu Status nowy => rozwiązany
2014-08-30 20:15 Kaworu Rozwiązanie otwarty => poprawiony
2014-08-30 20:15 Kaworu Przypisany do => Kaworu


Copyright © 2000 - 2019 MantisBT Team
Powered by Mantis Bugtracker